Norsk Bæregruppe

Meh Dai

Generelt

Meh dai er en sele som har sitt opprinnelige utspring i Asia. De variantene vi ser i den vestlige verden er først og fremst inspirert av kinesisk tradisjon. Meh dai er det kantonesiske navnet, mens man på mandarin sier bei dai.

En meh dai består av et panel, midjestropper og skulderstropper. Panelet kan være regulerbart i størrelse på ulike måter, men selv uten innebygde reguleringsmuligheter er en meh dai som oftest veldig enkel å tilpasse. Panelet kan foldes, snøres inn med snor og rulles opp for å passe til barnet som skal bæres. Skulderstroppene kan være av sjalstoff som kan bres utover skulderen, polstret eller en kombinasjon av begge. Midjestroppene kan også være polstret, eller ha klips. Om de har klips kalles det for en halvklips meh dai (half buckle meh dai).

Meh dai kan brukes gjennom hele bæreperioden, og den kan brukes på mage, hofte og rygg. De kan også brukes til ulike posisjoner ved magebæring, for eksempel usentrert og sittende sidelengs (seated sideways).

Fordeler

  • Svært regulerbart og allsidig bæretøy
  • Godt utvalg
  • Kan brukes på mange forskjellige måter både på mage, hofte og rygg

Ulemper

  • Kan være utfordrende å få barnet høyt nok ved ryggbæring
  • Kan være vanskelig å lære seg å stramme skulderstroppene riktig

Meh dai kan brukes på mage, hofte og rygg. Her ser dere hvordan det kan gjøres, samt ulike måter å knyte på når man bærer på ryggen.