Norsk Bæregruppe

Sele

En kan som nevnt bruke seler utviklet for å bære ei barn til å bære to barn samtidig. For eksempel kan en kombinere to meh dai, eller en meh dai og en fullklipssele. Mulighetene er mange. Men mange føler det blir klumpete og upraktisk, da to seler betyr to midjebelter og to skulderstropper. Derfor er det utviklet tvillingseler. Vi har tatt med litt info om de mest kjente tvillingselene her.

Weego

Dette er en sele for nyfødte/små babyer. Begge babyene bæres i front i hver sin «pose» som kan tilpasses ved stropper. Selen kan brukes fra babyene er 1,8 kg opptil babyene har en kombinert vekt på 15 kg (ca 5-6 mnd avhengig av vekt utvikling).

Minimonkey twin

Denne selen gir samme komfort som eit sjal til barnet, med M posisjon og god C kurve. Samtidig gir den brukervennligheten til en sele for bærer. De brede skulderstroppene kombinert med midjebeltet fordeler vekten over hele overkroppen til bærer. Dette gjør det lett og behagelig å bære to babyer.

Kan brukes fra nyfødt til hvert barn er 12 kg (maks vekt kombinert på 24 kg)

Twingo

Denne selen er et supert alternativ for foreldre med tvillinger, eller to barn av ulik alder. Du kan bære to barn samtidig, eller dele opp selen slik at to voksne kan bære hver sitt barn. Dette gjøres mulig ved å kjøpe separate ekstra skulderstropper som gjør ene panelet om til en uavhengig sele.

Selen kan brukes fra 4,5kg opptil 20 kg som enkelt sele. Som dobbelt sele kan en bære maks kombinert vekt på 30 kg. Med nyfødt innlegg kan selen brukes fra 3 kg og oppover. Selen brukes kun innovervendt.

Det er også to praktiske lommer på hvert bærepanel med plass til bleier etc.