Norsk Bæregruppe

Elastisk

Elastisk bæresjal er fint å bruke til tandembæring av tvillinger når de er spedbarn. En bør bruke tykke elastiske sjal som Ergobaby wrap, Moby wrap, Sjala merino elastisk o.l. Et annet alternativ er hybridsjal som Wrapsody hybrid. Disse er komfortable selv med den ekstra vekten av å bære 2 spedbarn, men de vil begynne å sige når den samla vekten er rundt 10-15 kg. Det er anbefalt å ha flere lag ved bruk av elastisk sjal til tvillinger, akkurat som ved bæring av ett barn.

For nyfødte kan en bruke en bæretube utviklet for tvillinger. Dette produktet er designet for å kunne gi kenguruomsorg til premature- og/eller tvillinger med lav kroppsvekt. Det gir foreldrene en fin mulighet til hud mot hud kontakt, som er med å styrke utviklingen og immunforsvaret til nyfødte.

Det finnes også bæretrøye for tvillinger. Dette plagget gjør det mulig å ha hudkontakt med tvillinger (godkjent for babyer opp til 7kg). Det er også praktisk å amme i plagget. Babyene plasseres i “frosk”-eller nyfødtposisjon. Det anbefales å bruke bæretube over, for ekstra støtte og komfort.

Under kan du se noen videoer med eksempler på hvordan du kan knyte opp nyfødte tvillinger i et elastisk sjal. Du kan også se hvordan du enkelt kan ta barna ut av sjalet.